Isırgan Otu Faydaları

Çıplak elimizle dokunduğumuzda öncesinde küçük bir yakıcı özelliği bulunan sonrasında da sürekli kaşındıran şifalı bitkilerden ısırgan otunun yararları ve hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için araştırdık. Isırgan otunun faydaları say say bitmiyor, sizlere ısırgan otunun maddeler halinde faydalarını yazmak ve nasıl kullanacağı hakkında bilgiler verdik.

Çiğ yaprağına cildin temas etmesi durumunda tahribat başlar. Kısa sürer ancak rahatsız edicidir. Isırgan otunun bu rahatsızlık verici özelliği yanı sıra sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen ısırgan otu, güzelleşmek adına da kullanılabilir. Pek çok hastalığın tedavisinde destek sağlayıcı bir şifalı bitkidir, ısırgan otu. Farklı hastalıkların ortadan kaldırılmasında yardımcı ürün olarak kullanıldığında, tedaviden kısa zamanda sonuç alınmasını sağlamaktadır. İyi geldiği hastalıkların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

İşte Isırgan Otunun İyi Geldiği Rahatsızlıklar

İdrar sorunu olan kişilerin derdine devadır. Anemi tedavisinde kullanılan ilaçların yanına ek ürün olarak kullanılabilir. Şifalı otların başını çeken ısırgan otu kanser hastalığını önler ve kişilere sağlıklı yaşamın kapılarını aralar. Vücutta oluşan şişkinliği giderir ve gaz problemine iyi gelir. Kolesterol ve tansiyon problemi olan kişilerin her gün çayını tüketmesi halinde sorunu ortadan kaldırır. İçerisinde yüksek miktarda demir vitamini bulunduğu için demir eksikliği yaşayan kişilerin sorunlarını giderir. Sindirim sisteminde olumlu etkiler yaratır ve diğer pek çok organı temizler. Artrit semptomlarını hafifletir ve enfeksiyonlara karşı direnç kazandırır. Regl döneminde görülen gerginliği ve kasıklar da oluşan ağrıyı giderir. Özellikle lohusalık döneminde çayı ve yemeği sık, sık tüketilmelidir. Ciddi derece de süt yapan bu ot aynı zamanda sütün kalitesini de artırmaktadır. Cinsel iktidarsızlık çeken kişilerin sorunlarını giderir. Böbrekleri temizler ve karaciğerin yenilenmesinde fayda sağlar. Öksürük problemini olan kişilerin düzenli olarak ısırgan otu kullanması halinde sorunu giderir. Soğuk algınlığına karşı oldukça etkilidir ve bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Şeker hastalığı ve romatizmal sıkıntıları olan kişilerin sürekli kullanması halinde bitkinin içerisinde bulunan etkili maddeler şifasını gösterecektir. Ergenlik sürecinde çıkan sivilceleri iyileştirir ve ödem söktürür. Bitkinlik ve kuvvetsizlik durumlarına karşı iyi gelir. Kandaki şeker düzeyini dengeleyen bu bitki aynı zamanda da kanı temizler. Kabızlık sorunu çeken kişilerin çayını hazırlayıp aç karnına içmeleri halinde sorunu ortadan kaldıracaktır. Egzama, bahar nezlesi ve alerjik durumlara karşı hem önleyicidir hem de iyileşme sürecini hızlandırır.

Isırgan Otu Nasıl Kullanılır?

Gövde ve yapraklarından çay olarak kullanılır

Isırgan otunun gövdesini ve yaprağını ince ince kıyın. Bir tatlı kaşığı kadar olması yeterlidir. Sonrasında bir bardak ılık suyun içine atın ve hafife yanan ateşe koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşin altını kapatıp dinlendirin, süzün ve için.

Köklerinden çay olarak kullanılır

İnce şekilde kökünü yine bir tatlı kaşığı kadar kıyın. Bir bardak soğuk suya atın ve hafif ısıda kaynama derecesine geldikten 5 dakika sonra ateşten alın. 10 dakika demlemeye bırakın ve günde 3 öğün ılık ılık için.

Tohumundan çay olarak kullanılır

Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak su ile haşlanır, üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, yemeklerden yarım saat önce soğutulmadan içilir.

Yaprakları yemeklerde kullanılır

Yapraklarını temizledikten ve iyice yıkadıktan sonra  salça ve soğan ile kavrulup yenebilir veya böreği yapılabilir.

 

İlginizi Çekebilir:Hurmanın faydaları nelerdir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarısabır bitkisinin faydaları nelerdir?
Sarısabır bitkisinin faydaları nelerdir?
Ayak Burkulması İçin Bitkisel Reçeteler.
Ayak Burkulması İçin Bitkisel Reçeteler
Nanenin Yararları
Nanenin Yararları
Gül Suyu
Gül Suyu Faydaları Zararları
Düğmelice Süpürge (Zampur, Yaban Yarpuzu, Yaban Nanesi, Yaban Kekiği)
Düğmelice Süpürge (Zampur, Yaban Yarpuzu, Yaban Nanesi, Yaban Kekiği)
Çan Çiçeği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

| © 2017 |