Hangi Bitki Hangi Hastalığa Yarar?

Doğanın sunduğu mucizelerden yararlanarak hastalıkların doğal yöntemlerle de tedavisine katkıda bulunabilirsiniz. Şifalı bitkiler pek çok rahatsızlığın ortadan kalkmasına, hastalıkların tedavisine imkan sağlıyor. Peki, hangi bitki hangi hastalığa iyi gelir?

Sağlık açısından faydalı olan bitkilerin hangi hastalığa iyi geldiğini, hangi hastalıkları tedavi ettiğini sizlerle paylaştık. Yaşadığınız sağlık sorunlarına derman bulmak için, söz konusu hastalığınıza iyi gelin bitkiyi tavsiye edildiği şekilde kullanabilirsiniz. Hastalıklara faydalı bitkiler alternatif tıbbın önerileri doğrultusunda kullanıldığı zaman, kısa zamanda etkisini göstermeye başlayacaktır. Hangi bitki hangi hastalığa faydalı ve yararlıdır buyurun öğrenelim.

Hastalıklara iyi gelen bitkiler nelerdir?

Adaçayı Ceviz Ihlamur Hindiba Karabaş otu Kereviz Kuşburnu Maydanoz Meyan kökü Nar Semiz otu Pelin otu Soğan Zerdeçal Zeytin

Şimdi gelelim hastalıklara iyi gelen bu bitkilerin, hangi hastalıkları tedavi ettiğine.

Zeytin :Hücre yenileyicidir, cildi besler, güçlendirir.

Zerdeçal: Tam bir antioksidandır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına, astım, bronşit ve sinüzit hastalıklarına iyi gelir. Aynı zamanda Alzheimer riskini de azaltır.

Soğan: Çiğ soğan özellikle daha faydalıdır. Mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrar artmasına yardımcı olur, grip ve nezle gibi hastalıkları önler. Gırtlak iltihabına ve öksürüğe iyi gelir.

Pelin otu: Gastrit başta olmak üzere mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır, kan dolaşımı artırır, vücuda zindelik katar.

Semiz otu: Parkinson hastalığının tedavisinde semiz otu salatasını tüketebilirsiniz. Zihin yorgunluğuna, sinirlilik haline ve uykusuzluk sorunlarına iyi gelmekle birlikte, aynı zamanda kanı da temizler.

Nar: Antioksidan, C vitamini, demir ve potasyum zengini nar, birçok hastalığa iyi geliyor.

Meyan kökü: Balgam söktürmeye yardımcıdır, mide ülserini tedavi eder, böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Aynı zamanda kabızlığı giderir ve kramp girmelerini geçirir.

Maydanoz: Bir tutam maydanoz vücudun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya faydalıdır. Toksikleri vücuttan uzaklaştırır, kanı temizler, böbrek ve karaciğer hastalıklarını tedavi eder.

Kuşburnu: Grip ve soğuk algınlığına, kabızlığa en iyi çarelerden biridir. Yorgunluğu ve halsizliği ortadan kaldırır, kan yapıcı etkisi vardır ve tansiyonu düzenler.

Kereviz: Sakinleştiricidir. Böbrek hastalıklarına iyi gelir ve kanı temizlemektedir. Kilo almayı engeller ve cinsel gücü artırır.

Karabaş otu: Ağrıların dinmesine iyi gelir. Kalbin kuvvetlenmesine yararlıdır. sigara içenlerde balgam sökmeye yardımcıdır. Sara ve beyin hastalıklarına iyi gelir.

Hindiba: Safra kesesi ve karaciğer hastalıklara iyi gelir. Kronik karaciğer iltihaplanmasını tedavi eder.

Ihlamur: Gribal enfeksiyonların tedavisinde iyidir. Cilt lekelerini giderir. Strese karşı birebir iyidir.

Ceviz: Damar koruyucu etkisi bulunan cevizin, cildi temizler, siğilleri giderir, mantar hastalıklarına faydalıdır ve ishali keser. Aynı zamanda tümör engeller, bağışıklık sistemini korur ve karaciğere çok yararlıdır. Kan pıhtılaşmasını önleyip kan dolaşımını da düzenler.

Adaçayı: Kalp krizi geçirme riskini azaltır. Aşırı terlemeye yol açan hastalıklara iyi gelir. Omurilik rahatsızlığına, beze ve sinirsel titremelere iyi gelir. Böcek sokmalarına da yararlıdır.

İlginizi Çekebilir:Adale Ağrısı İçin Bitkisel Reçeteler
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörekotu ve Faydaları
Çörekotu ve Faydaları
Ciğer otu
Ciğer Otu
Çağlanın faydaları nelerdir?
Çağlanın faydaları nelerdir?
Melisa Bitkisinin Faydaları
Melisa Bitkisi Faydaları ve Zararları
Çoban çökerten bitkisinin faydaları
Çoban çökerten bitkisinin faydaları
Hanımelinin Faydaları Nelerdir?
Hanımelinin Faydaları Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

| © 2017 |