Apandisit İçin Bitkisel Reçeteler
Apandisit İçin Bitkisel Reçeteler
Karın bölgesinin sağ alt tarafında bulunan, kalın bağırsağın başladığı noktada ve kör bağırsağın ucunda olan, parmak şeklindeki organ apandis olarak tanımlanmaktadır. 6 ve 9 cm arasında uzunluğu değişmektedir. Bağışıklık sistemi ile ilgili bazı maddeler salgıladığı bilinmektedir. Vücuttaki görevi tam olarak tanımlanamamasının yanı sıra alınması durumunda vücutta hiçbir fonksiyon kaybı meydana gelmemektedir.
Apandisit apandisin iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. 10 ve 30 yaş aralığında bulunan kişilerde sık meydana gelen rahatsızlık, apandisin tıkanması sonucunda meydana gelmektedir. Göbek çevresinde başlayan karın ağrıları ile hissedilmektedir Ağrı gülme, aksırma gibi durumlarda artmaktadır. Bir süre sonra kişide ateşlenme ile birlikte karın ağrısı devam ederek kendini hissettirmektedir. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülmektedir.
Hint Yağının Apandisite Faydası
Apandisit için bitkisel çözümler içerisinde ilk akla gelen Hint yağıdır. Evde uygulanabilecek bir yöntemde ağrıyı hafifleten hint yağı, bağırsak hareketlerini düzenlenmektedir.
İki yemek kaşığı hint yağı temiz bir havlunun üzerinde dökülüp yayılır. Ağrıyan bölgeye sarılarak beklenir. 2 – 3 ay boyunca haftada periyodik aralıklarla uygulanmalıdır.
Sarımsağın Apandisite Faydası
İltihabı azaltmaya yardımcı olan sarımsak yağı apandisit üzerinde de olumlu etkiler göstermektedir. Çiğ sarımsak ve karanfil havanda dövülerek tüketilir. Sarımsak tavada közlenerek de tüketildiğinde apandisit ağrıları için etkili sonuç vermektedir.
Zencefilin Apandisite Faydası
Apandisit şikâyeti bulunan kişiler, günde iki veya üç fincan zencefil çayı tüketebilir. Apandisit rahatsızlığından dolayı meydana gelen bulantı ve kusmalarda zencefil çayı hafifletici bir etki yaratmaktadır. Zencefil yağı ile ağrıyan bölgeye masaj yapılması da karın ağrılarını hafifletmektedir.
Çemen Tohumunun Apandisite Faydası
Apandisit tedavisinde etkili olarak kullanılan çemen tohumu, aktarlardan satın alınabilmektedir. Bağırsaklarda mukus ve atık birikimini engelleyen çemen tohumu, ağrının hafiflemesine de yardımcı olmaktadır. İki çay kaşığı çemen tohumu demlenerek çay olarak tüketilebilir. Günde bir defa içilmesi tavsiye edilmektedir.
Limonun Apandisite Faydası
Hazımsızlık ve kabızlığı önleyen limon suyu, apandisit tedavisinde yardımcı doğal bir yöntemdir.
- Bir limonun suyunu sıkın.
- İçerisine bir tatlı kaşığı bal ilave ederek tatlandırın.
- Haftanın her günü, günde bir defa tüketebilirsiniz.
Fesleğenin Apandisite Faydası
Ateş apandisit ağrıları hissedildiğinde ortaya çıkan bir belirtidir. Fesleğen ateş düşürmede etkili rol oynamaktadır. Hazımsızlık ve bağırsak gazı için de tüketilmektedir.
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 avuç fesleğen yaprağı bir bardak suyun içerisinde karıştırılır.
- Su yarısına gelene kadar ocakta kısık ateşte kaynatılır.
- Süzüldükten sonra çayın içerisine bir miktar bal katılarak tüketilir.
Nanenin Apandisite Faydası
Kusma ve bulantı şikayetleri apandisit rahatsızlığında sık yaşanmaktadır. Kusma ve bulantıya karşı nane, apandisit tedavisinde tercih edilen doğal bir yöntemdir. Taze nane yaprakları demlenerek çay olarak tüketilebilir. Bulantı durumlarında taze nane yaprağı çiğnemek bulantıları azaltacaktır.